„Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да удовлетворява очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси на „изчегъртването” на ГЕРБ”, посочи Росен Желязков след като министър Велислав Минеков връчи писмо за освобождаване на два етажа от сградата, където се помещава централата на партията. Той определи действията на Минеков като „зрелища, в които няма хляб“.

снимка: БГНЕС

„Минеков е еманация на овластената арогантност и честно казано простащина, която се мотивира от Президентството и лично от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение и криворазбрана справедливост”, коментира от своя страна Даниел Митов. Той подчерта, че Минеков не е принципал на сградата, в която се помещават офисите на ГЕРБ. „Очевидно е, че той се е хванал за Министерството на културата и държи да остане в него като редовен министър. Взима пример от Рашков. Решил е, че ако организира акция по един или друг начин на ГЕРБ ще стане любимец на новозадаващата се управляваща коалиция и най-вероятно ще остане министър. Това очевидно е опит за отмъщение и някаква криворазбрана справедливост“, смята още Митов.

снимка: бгнес

Томислав Дончев пък бе категоричен, че партията ще продължи да съществува дори и без помещения. „Смисълът на политиката не е унищожаване на противника. Това е смисълът на войната. За мен политиката не е война“, допълни Дончев. „БСП не плаща наем, ДСБ не плаща наем, ДБ не плаща наем. Това важи за всички. В една демокрация политическите партии трябва да бъдат стимулирани и да имат условия, за да изпълняват своята дейност“, каза още Митов. „Това, което се случва, прилича на политическа репресия. От болната глава на здравата се прехвърля един проблем и то в края на министерския период на служебния министър, който освен зрелището, не носи никаква добавена стойност. Странно е и мълчанието на президента, който трябва да вземе отношение“, заяви от своя страна Росен Желязков.


Share Follow

Leave A Reply