Многолюден протест с искане за оставката на кмета на район “Красно село” блокира сградата на общината. Недоволните от управлението на Росина Станиславова се събраха в градинката пред кметството и обвиниха кметицата в занемаряване на кварталите, липса на комуникация и неумение да се усвояват средства за инфраструктурата на района.

Официално срещата беше обявена като обществено обсъждане за бъдещето на Красно село. На нея бяха поканени представители на „Демократична България“ – партията, издигнала кметицата преди две години, които не присъстваха. Кметицата също отказа да се срещне и да изслуша протестиращите. Недоволните граждани изразиха позицията си като оставиха „подарък“ на входа на общината – билет за влака „София – Сливен“, където се намира женският затвор. Гражданите споделиха, че са организирали общественото обсъждане, защото такива вече в техния район нямало и решили да си направят сами.

„Вече две години се борим срещу безобразията и закононарушенията на Росина Станиславова, но образуваните прокурорски преписки и производства от КПКОНПИ – преляха чашата!“, заявиха инициаторите. „Дълго давахме толеранс на кметицата. Днес сме тук да кажем: Стига! Стига корупция, стига кражби, стига безумни управленски решения, от които страдаме всички жители на квартала. Тук сме, за да кажем оставка на Станиславова и нови избори“, заяви Цанко Донков от инициативния комитет за оставка на кметицата.

„Красно село тъне в боклук и дупки, а парите от бюджета изтичат в незнайни посоки. Инфраструктурата се руши с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Състоянието на зелените площи е ужасяващо“, заявиха жителите на квартала на протеста.


Станиславова бе избрана преди две години. През последната година кметицата бе обект на проверки от антикорупционната комисия и беше установено, че в конфликт на интереси тя е назначила дъщеря си в европейски проект, на който е била надзорник. От нея се разграничи коалицията, която я издигна за кмет. Според протестираюите Станиславова  е отказала да върне пари, които е писала като заплата за ръководен от нея проект. От политическата формация направиха дарение в размер на същата сума.

Според жителите на Красно село, Станиславова използва изборната си длъжност, за да обогати себе си и тесен кръг свои приближени. По думите им, тя и семейството й получават финансови облаги в конфликт на интереси. В работата на Станиславова липсва каквато и да е било публично достъпна отчетност относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от парите на хората като данъкоплатци от страна на районната община, посочват още протестиращите..


Share Follow

Leave A Reply