Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване за умишлен палеж, в резултат на който е причинена смърт на повече от едно лице, съобщиха от Апелативната прокуратура – София, предаде БТА.

На телефон 112 в 18.39 ч. на 10 декември е постъпил сигнал за пушек, излизащ от жилище на седмия етаж в блок 18, в ж.к. „Струмско – център“ в гр. Благоевград. След сигнала на място са изпратени екипи на пожарна безопасност и защита на населението. На мястото е пристигнала и дежурна оперативна група на 2-ро Районно управление на МВР гр. Благоевград. Пожарът е бил овладян.

При пожара са починали Е.К. (на 62 години), Д.В. (на 74 години) и М.К. (на 40 години). Едномесечните близнаци А.Р. и Н.Р. се намират под наблюдение на лекарите в столичната УМБАЛСМ „Пирогов“.

 

В присъствието на специалисти към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието. За установяване причините за възникването на пожара и за извършването на медицински експертизи за изясняване на причините за смъртта на пострадалите е назначена комплексна експертиза. Стабилно е състоянието на другите живеещи в блока лица.

По първоначални данни пожарът е предизвикан от стопанина на изгорелия апартамент – починалия Д.В.
Разследването продължава.


Share Follow

Leave A Reply