Съпредседателят на ДБ Христо Иванов поясни, че подписването на споразумението за коалиционното управление с мандата на ПП е било двустранно, по предложение на ДБ. От едната страна е мандатоносителят, който договаря условията, а от другата стои конкретна друга политическа формация, която го подкрепя. Мнението му за това управление е, че ще бъде трудно с преходен характер.

снимка: БГНЕС

„Основната характеристика на това управление е, че е първото след Бойко Борисов. Тепърва ще проличи какъв ще е новият политически пейзаж. Затова говоря за преходен характер. Той може да проличи след местните избори“, заяви Христо Иванов пред БНР.

По думите му стратегията на това управление е съветниците в министерствата да са полезни хора, като координатори между екипа и управляващите, с цел да се постигне общо съгласие по политики. „Министърът Х не може сам да си прокара дневния ред през парламента, ако няма подкрепа на цялото мнозинство“, уточни Иванов. Той подчерта, че приоритет на това управление ще бъде да се реформира прокуратурата. Той поясни, че важен приоритет за ДБ е и реформата на службите.


Share Follow

Leave A Reply