При специализирана полицейска операция на 10 декември на ГДБОП със съдействието на служители от Главна Дирекция “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”, бяха задържани в ЛОМ шестима души. Операцията е осъществена под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщава БНТ.

При извършените претърсвания на 5 адреса, ползвани от обвинените, са намерени пари – над 28 000 лв. и иззети около 1 кг накити от жълт метал, телефони, лаптоп, документи, банкови карти и други вещи, като се предполага, че те са използвание за престъпления.

Групата е действала в гр. Лом от началото на 2015 г. Това е установено в хода на разследването. Участниците в престъпната група са заемали пари на нуждаещи се срещу 10 процентна лихва. Освен това върху длъжниците е упражняван физически и психически тормоз.

снимка: Mark Oleksiy/Fotolia

Шестимата участници в тази група за незаконно лихварство са привлечени към наказателна отговорност от Специализираната прокуратура.

На 12 декември Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двама от обвинените. На останалите четирима съдът взе мярка „домашен арест“.


Share Follow

Leave A Reply