От днес у нас се открива ски сезона в Банско, Боровец и на Мальовица. В Боровец се очакват първите гости от Великобритания. В Банско пък се очакват британски туристи, чиито резервации от френските курорти са отказани, казват от курорта.

Цените в Боровец са в рамките на миналогодишните, поне през първата седмица на ски сезона. След това обаче дневната карта за възрастен ще се продава на 75 лева.  А от фирмата концесионер казват, че засега заради опасност от лавини няма да отвори пистата „Маркуджик-3“. В целия курорт пистите са добре подготвени и има много сняг.

В Банско пък ски сезона стартира с демонстрационно ски спускане на деца по писта „Томба“, които ще отправят пожелание за дълъг ски сезон. И там засега само една писта няма да отвори – тези на Чалев валог, които днес се заснежават.

Цените на еднодневните карти за лифтовете в деня на откриването ще са 20 лева, срещу 10 лева гостите на Банско ще могат да ползват кабинковия лифт в двете посоки. До 26 декември се запазват миналогодишните цени, след което повишението е с 12 на сто и дневната карта за възрастен става 79 лева.

С напълно безплатни карти започва ски сезонът на Мальовица,където има много сняг.Началото ще бъде отбелязанос музикална програма, снежна анимация, награди за гостите. До 26 декември картата за съоръженията ще е 34 лева за възрастен, а след това – 40 лева.

В ски зоната Мальовица над Говедарци работят 3 влека, 4 писти и 2 хотела. Заради навалелия наскоро сняг има предупреждение за висока лавинна опасност в планините.

Пампорово даде старт на ски сезона вчера, а на Витоша все още пистите са в процес на подготовка. За да не се стига до инциденти концесионерите апелират да не се карат ски извън пистите.


Share Follow

Leave A Reply