След гостуването си в БТВ премиерът Кирил Петков беше причакан пред „малкото НДК“ от лидера на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев и други граждани, които искали да проверят дали спадва обещанията си, сред които – да ходи пеша без НСО. Това става ясно то живо включване във Фейсбук профила на лидера на младежи ГЕРБ Георг Георгиев.

Отговорът на министър-председателя дали ходи пеща:

 

„Всеки ден от понеделник ходех пеша на работа и се връщах пеша от работа. Днес целият ден бях навън пеша, даже разхождайки се и с децата си. Но трябваше да отида в Министерски съвет, където трябваше да свършим доста важна работа във връзка с енергийните въпроси. И погледнах часовника и бях закъснял. Ако сега ме проследите, ще видите че оттук до „Шишман“ ще продължа пеша. Но хората от НСО са задължени непрекъснато да движат автомобилите си недалече от мен, това е по тяхната процедура“.

Отговорът на министър-председателя за Зелените сертификати:

„Решението не се отложи, аз направих заповедта веднага. Въпросът е когато направя заповед, тя не може да е просто.. за съжаление нямам вълшебна пръчица и да кажа от днес да има пункт и да бъдат хората информирани. Аз им давам шанс, това е процес. Заповедта я подписах, вече е факт. Сега даваме възможност на хората да се ваксинират, да има пункт за тестове, целият инструментариум да бъде направен. Тук не става въпрос да играем на заповеди“.

А от статуса на Георги Георгиев във Фейсбук става ясно, че е имало и лек сблъсък с органите на реда и НСО.

„Помните ли думите на Кирил Петков, че ще ходи ПЕША? Това беше първото му обещание пред българите, което даде като премиер. Днес с колегите ми от МГЕРБ Николай Алгафари, Михаела Методиева и Георги Георгиев отидохме пред БТВ, за да зададем няколко въпроса на действащия министър-председател. За наша изненада в 18 ч. Кирил Петков се появи, но не пеш и не без охрана. Каква изненада! Буквално пред входа на телевизията спряха два автомобила на НСО със звукова сигнализация. При опита ни да се приближим до г-н Петков, за да му зададем въпросите си, достъпът до него ни бе отказан. Служители на МВР не ни позволиха да се приближим до министър-председателя като ни посъветваха да отидем “в приемния му ден”. Бяхме подложени на проверка на личните документи. Въпреки че се намирахме на публично място и демонстрирахме пълно уважение към обществения ред, бяхме питани защо сме там и какво правим. Да, ние разбираме, че институциите вършат своята работа. Ние първи бихме приветствали желанието на Кирил Петков да се движи свободно сред хората, но в неговия случай се оказа, че обещанието му представлява медийна акция. Както ще видите сами от кадрите, които успяхме да заснемем – имаме всички основания да смятаме, че г-н Петков е достъпен, но само когато знае, че някой гледа.“

А преди да излезе от сградата на БТВ Кирил Петков покани младежите от ГЕРБ да вървят с него пеша.

 


Share Follow

Leave A Reply