От прессъобщение на Софийската градска прокуратура стана известно, че главният прокурор Иван Гешев устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при разпита на Борислав Колев, обвинен за пране на пари за автомагистрала „Хемус“.

снимка: МРРБ

Днес след като състав на Апелативният съд – София, взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Колев, братът на обвиняемия заяви пред медии, че Борислав Колев иска среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев.

снимка: БГНЕС

Незабавно е издадено решение от наблюдаващите прокурори при Софийската градска прокуратура за това на разпита да присъства и главният прокурор. Разпитът на обвиняемия ще бъде проведен лично от наблюдаващите прокурори при спазване на всички законови изисквания в сградата на Софийската градска прокуратура, посочват от пресцентъра. Един от защитниците на обвиняемото лице е инфрмиран за това, че главния прокурор е готов да присъства на разпита.

Софийската градска прокуратура е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за действия по разследването с негово участие.


Share Follow

Leave A Reply