Откраднаха джипа на Росен Плевнелиев, шофиран от съпругата му Десислава Банова. Автомобилът е откраднат в събота, посред бял ден, на паркинга на столичен мол, намиращ се на Околовръстното шосе, съобщава Нова тв.

Мъж се е блъскал агресивно на входа на мола в Банова. Тогава тя се усъмнила, че нещо се случва. Затичала се към колата си и видяла, че тя тръгва в неизвестна посока. Само за месец от паркинга на търговския център са отмъкнати още 3 автомобила.

„Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се опитва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и тръгва. Още на първата минута уведомих тел. 112 за кражбата”, добави съпругата на Росен Плевнелиев.

Охранителните камери, разположени на паркинга на мола, са заснели кражбата. Опитните крадци са заглушили сигнала от GPS системата за проследяване на автомобила. Последното място, на което Банова е водяла колата си, е на Околовръстно шосе, близо до Горубляне. Този търговски център е предпочитан от крадците, понеже бариерите на паркинга са винаги вдигнати. Оттам крадците се озовават на Околовръстното, където скоростта е висока и няма сфетофари.

„Пълният абсурд е, че това се случва за четвърти път, абсолютно безнаказано и най-вероятно от една и съща престъпна група”, смята Банова. От МВР и прокуратурата са съобщили, че тече разследване.

 


Share Follow

Leave A Reply