„Днес токът ще струва 10 пъти повече от очакваната от бизнеса цена“ Това каза Делян Добрев от ГЕРБ. По думите на представителя на партията днес в 17:00 токът ще струва 1064 лева и стотинки, което е 1000 % повече отколкото е очакваната от бизнеса цена. От партията предложиха проекторешение за въвеждане на компенсаторен механизъм за бизнеса във връзка с високата цена на електроенергията, което обаче беше отхвърлено от председателят на НС Никола Минчев.

снимка: БГНЕС

„Ситуацията наистина е извънредна. По начина на водене ви призовавам да направите адекватна преценка, защото в противен случай негативните последствия от вашите неправилна преценка ще тежат на вашата съвест. Ще има немалко предприятия, ВиК дружества, болници, които ще фалират“, обърна се Добрев към председателя на Народното събрание Никола Минчев.

снимка: БГНЕС

„За съжаление нашето решение не бе допуснато до разглеждане в зала, като председателят използва един нарочен член от текста да го отложи за времето след Нова Година. Лошото е, че това отлагане е до след средата на януари следващата година. Дотогава за съжаление много от фирмите ще бъдат фалирани, вероятно ще се увеличи безработицата.“, добави Делян Добрев.


Share Follow

Leave A Reply