В съответствие с новите разпоредби на австрийското правителство за влизане в страната, които са в сила от 20 декември, всички пристигащи пътници на летище Виена трябва да представят не само сертификат, че са ваксинирани или преболедували коронавирус, но и негативен PCR тест или сертификат за поставена трета доза ваксина. Това съобщиха от Община Виена.

Считано от 20 декември, всички пристигащи в Австрия хора, които са ваксинирани или са преболедували COVID-19, но нямат отрицателен PCR тест или не са получили бустерна доза ваксина, ще бъдат поставяни под карантина, от която може да се освободят след представен негативен PCR тест. Новите правила не засягат деца под 12 години и не се отнасят за бременни и хора, които по здравословни причини не може да бъдат ваксинирани.

снимка: БГНЕС

На летището PCR тест може да се направи в Здравния център веднага след пристигане. Ако пробата е взета преди 14 ч., резултатите се получават още същия ден. Здравният център работи всеки ден от 7 до 18 ч. В периода от 24 до 26 декември, както и на 31 декември и 1 януари, тестването ще е възможно само до 14 ч. Не се изисква предварителна регистрация.

Цената на PCR теста за възрастни е 69 евро, а за деца до 18 години – 49 евро. Досега на летище Виена са направени общо 300 000 PCR и антигенни теста. Освен тестване за коронавирус, центърът предлага и други медицински услуги в областта на общата медицина, дерматологията, ортопедията и вътрешните болести.


Share Follow

Leave A Reply