Към момента трима са заподозряни, един е арестуван за кражбата на автомобила на бившия президент Росен Плевнелиев от столичен мол. Предполага се, че точно той е откраднал автомобила. Не е потвърдено официално до днес дали е намерена колата и кой и защо я е откраднал.

„Има образувано досъдебно производство. Има задържано лице. Установява се съпричастността на други”, заяви пред Нова тв Марио Киричков, СДВР.  Задържаният за кражбата е криминално проявен и е осъждан, той е от така нареченият „тежък контингент”. Според Киричков такива автомобили не могат да останат дълго в страната, защото са лесно разпознаваеми, тъй като не са масови.

Десислава Банова заяви пред Нова тв, че се надява на справедливост.

„Много се надявах да има щастлива развръзка. Това е огромно безобразие – да се случи посред бял ден, пред очите на толкова много хора, на място с толкова камери. Няма как да мълчиш за подобно безобразие”. „Дотук органите на реда си вършат добре работата. Надявам се да има справедливост и възмездие за всички хора, които са пострадали по същия начин”, заяви Банова.

Тя изрази надежда, че автомобилът не е извън България и вероятно е в нечий гараж. „Силно се надявам да бъде намерена”, заяви Деси Банова. Тя заяви категорично, че може да разпознае човекът, който се е блъснал в нея.

По думите й много хора са я потърсили, след като нейният случай стана известен.

„Страшно много хора ми писаха, телефонът ми прегря. Най-фрапиращият случай е на една дама, с малко бебенце, спира за 10 минути в същия мол, за да купи пюре за бебето. Връща се и колата я няма. Обръща се към охраната и те започват да й се подиграват, че явно е забравила къде я е паркирала”, разказа Банова.

 

 


Share Follow

Leave A Reply