В планините на Северна Калифорния и Невада през коледния уикенд силна буря донесе виелици и затвори магистрали. Пътуването в района на планината Сиера Невада може да остане затруднено няколко дни, предупредиха метеоролози, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Затвориха сто и дванайсет километров участък от междущатска магистрала 80 от Колфакс, Калифорния, до района на езерото Тахо, което се намира на границата с щата Невада. Затворени са и други планински пътища, съобщиха от калифорнийското министерство на транспорта, цитирани от БТА. От там същевременно предупредиха водачите за опасност от намалена видимост и хлъзгави пътни настилки.

„Днес е един от онези дни, в които просто си останете у дома, ако можете. Очаква се още сняг“, написа в Туитър метеорологичната служба в Рино, Невада. Заради очаквани виелици и пориви на вятъра до 72 км/ч тя издаде предупреждение за зимна буря за района на езерото Тахо.

Международното летище в Лос Анджелис съобщи, че поради възникнал заради бурята „електрически проблем“ е затворило частично терминал 5.


Share Follow

Leave A Reply