“Не може председателят на БСП, който доведе партията до три катастрофи, да започне чистка вътре в нея”. Това коментира пред NOVA Валери Жаблянов, бивш член на БСП. По думите му изключването на Кирил Добрев е поредния акт, в който левицата демонстрира своята недемократичност пред българското общество.

снимка: БГНЕС

Очаква се днес Националният съвет на БСП да реши дали да изключи от партията Кирил Добрев. Иинформацията за обсъжданото изключване дойде от самия Добрев, който написа в страницата си във Фейсбук: „Изключването от партията е последното убежище на страха. Днес дойде и моят ред – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъде изслушан“. От думите му стана ясно, че като четвърто поколение социалист, никой не може да извади членството от сърцето му и остава „лоялен на своята единствена партия”.

Жаблянов попита как Корнелия Нинова изключва членове на партията, след като е в оставка.

„Много известни политици от БСП бяха дистанцирани от ръководството на партията. Това беше направено под предлог, че се провежда реформа в партията. Тя приключи със загубени 700 00 гласа на изборите. Така няма как да се покачи общественото доверие”, каза още Жаблянов.


Share Follow

Leave A Reply