Рекорден брой нови случаи на коронавирус в САЩ бяха отчетени от федерална здравна агенция, съобщи ДПА. Центровете за контрол и превенция на заболяванията са установявали средно по 316 хиляди заразени на денонощие през последната седмица. Това прави почти 700 нови случая на 100 хиляди жители.

снимка: БГНЕС

В сряда е бил поставен рекорд от близо 490 хиляди установени заразени.
По време на голямата коронавирусна вълна в Съединените щати през декември миналата година и януари бяха регистрирани средно по около 250 хиляди нови случая на денонощие.
Броят на заразените в САЩ расте бързо от периода в навечерието на Коледа. Властите обясняват това с новия, силно заразен коронавирусен вариант Омикрон. В някои части на страната обаче вариантът Делта остава разпространен.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на пациентите с ковид в болница обаче е значително по-нисък, отколкото при предишни вълни. Сега са хоспитализирани 76 хиляди души срещу 125 хиляди през януари.
Междувременно много повече американци вече са ваксинирани срещу ковид. 62 процента от населението на САЩ са напълно ваксинирани, а една трета са си поставили бустерна доза.


Share Follow

Leave A Reply