В новогодишното си послание днес, папа Франциск призова за край на насилието срещу жените и заяви, че то обижда Бог. Това предаде Ройтерс, цитирана от БТВ.

Проповедта на светия отец беше насочена към темите за майчинството и жените. Той заяви, че те са тези, които обединяват нишките на живота и изпрати силен призив за край на насилието срещу тях.

„И тъй като майките даряват живот и жените крепят света, нека всички ние да положим повече усилия за насърчаване на майките и за защите на жените. Колко много насилие е насочено срещу жените! Достатъчно! Да нараниш жена е да обидиш Бог“, заяви папа Франциск.

 

снимка: ЕПА/БГНЕС

85-годишният папа Франциск отслужи литургия в базиликата „Свети Петър“ в деня, на който Римокатолическата църква тържествено почита, както ежегодния Световен ден на мира, така и Света Богородица.

В новогодишната нощ Франциск макар и в добро здраве, в последният момент се оказа, че няма да води службата, както се очакваше.

Папа Франциск страда от ишиас, който му причинява болка в краката, поради което не може понякога да прекарва дълго време прав.

 

 


Share Follow

Leave A Reply