По всички възлови участъци ще бъде засилено полицейското присъствие, съобщава главен комисар Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. За първите два дни на годината са регистрирани 15 тежки пътни инцидента, ранени са 19 души, един човек е загинал, показват данните на Пътна полиция за първите дни на новата година. Добрата новина е, че в сравение за същия период на миналата година тежките пътни произшествия са намалели два пъти.

В полицейската акция заради празниците обаче са регистрирани много водачи, употребили алкохол:

„От началото на операцията от 23 декември до момента случаите са над 400, употреба на алкохол и наркотични вещества, като стойностите, отчетени от дрегерите, бяха доста фрапиращи в някои случаи. Не бяха малко случаите с употреба с концентрация около три промила. Около три промила вече говорим за тотална неадекватност от водача“, посочи главен комисар Близнаков.

От Пътна полиция очакват днес движението да е изключително натоварено. Засиленият трафки ще започне по обед. Препоръките на полицаите са да не се бърза, особено по магистралите. Да се спазва дистанция, да се шофира с търпение и толерантност на пътя.

снимка: БГНЕС

„В тази връзка искам да кажа на водачите на леки автомобили, ако попаднат в колоната, която е поради ремонта на тунела „Ечемишка“, нека да изчакат. Бързо се преминава през съоръжението, въпреки че изглежда голяма колоната. Не е удачен вариант да се използва стария път като обходен маршрут, тъй като там сме отклонили всички тежкотоварни автомобили и придвижването от там е по-бавно. В района на Владая също ще има реверсивно движение. Осигурени са две пътни ленти за влизане в София. Навсякъде на входовете на столицата ще има полицейски екипи“.

 


Share Follow

Leave A Reply