Малко след полунощ полет W64318 от Франкфурт- Хан се приземи на летище „София“. 150 пътници прекараха цялата нощ в самолета, с който е трябвало да летят за София. Полетът беше отлаган
многократно с различни обяснения – заледена писта, заледен самолет, неблагоприятни метеорологични условия. Първоначално на пътниците е обяснено, че полетът ще закъсне е 30 минути.

След това се наложило отново да чакат почистване на пистата – поне според обясненията на екипажа.
В крайна сметка така и не излетели, а на летището нямало кой да отвори вратите и да позволи на пътниците да напуснат самолета. Наложило се хората да останат в него до 7 сутринта.
Сред пътниците имаше и 12 бебета.

Снимка: БГНЕС

Полетът, на който имаше бълграи излетя от Германия с близо едно денонощие закъснение. Пътниците изкараха почти 10 часа в самолета без да знаят кога ще излетят. Хората имат намерение да съдят авиокомпанията заради нематериални щети. Оплакаха се от липса на адекватно отношение, храна и вода. Помощ им беше оказана от служители на генералното ни консулство във Франкфурт. Те са предоставили на нашите сънародници продукти от първа необходимост- вода, храна и хигиенни материали.


Share Follow

Leave A Reply