Казусът около теста за коронавирус на председателя на НС Никола Минчев започна да прилича на продължение на сериала „Дързост и красота”. Това заяви пред НОВА депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

снимка: БГНЕС

„В първия епизод се каза, че е положителен, във втория се появи втора страница от неговия тест, която породи въпроси. После се появи първа страница от теста му. Последва едно прессъобщение на НС, което отново събуди много въпроси, като коя е тази денонощна лаборатория в болница „Лозенец”. Тя не е денонощна, лабораторията работи по заявка. Този тест е планов. В едно от прессъобщенията се появи и „лекуващ лекар”. Той какво е лекувал? Това означава ли, че председателят на НС е имал симптоми, че се е следял и че вечерта лекарят го е посетил за планов тест?”, попита Ангелов.

Според Ангелов поведението на Никола Минчев е безотговорно, ако председателят на НС „е подсмърчал и е пиел чай по време на КСНС”.

„Подозирам това, че председателят на парламента е имал симптоми преди Консултативния съвет и е отишъл, за да не се проведе срещата със Северна Македония, както беше анонсирана от министър-председателя“, каза още Ангелов.

Като безотговорно Ангелов определи и решението на мнозинството депутатите да заседават в старата сграда на парламента.

„Натъпкани сме като сардели, не се спазват никакви правила, депутати не носят маски.“

„Имаме много по-голяма зала, където има вентилация, по-голямо разстояние един от друг между депутатите, рискът там е много по-малък”, заяви Ангелов.

 

 


Share Follow

Leave A Reply