Депутатът от БСП Крум Зарков, който вече обяви, че ще се включи в съревнованието за лидер на партията заяви пред Нова тв: „Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП”. Зарков посочи, че ако бъде избран за лидер на БСП, ще възстанови диалога и ще приключи с изключванията и с острите реакции един към друг.

снимка: БГНЕС

Той уточни, че не се кандидатира срещу Корнелия Нинова, а изпитва отговорност към политическата си сила:

През 2016 г. Нинова внесе нова енергия в партията и това моментално даде резултат. След първия пряк избор на председател партията изглеждаше като решила вътрешния си проблем и трябваше да тръгне напред. Основната грешка е, че не тръгнахме към властта, а отново се загледахме във вътрешнопартийните неща”, обясни той.

Той заяви, че е обнадежден след проведеното съвещание на младежите в БСП, които са заявили воля за промяна.

снимка: БСП

 

„Нинова може да е в силата си, но БСП не е. Това се осъзнава от всеки член и симпатизант. От постигането на катастрофалните резултати и спиралата, която ни води надолу. Мисля, че всички разбират тежката ситуация, в която се намира партията. Това, че сме във властта е добре, но само по себе си това няма да реши въпросите на БСП”, добави политикът.

Зарков посочи още, че е подкрепил участието на Нинова в правителството, както и участието на БСП във властта.

Сигурен съм, че тя ще покаже като много опитен политик и с много опит във властта, че може да се справи”, обяви политикът.

Зарков поясни, че въпреки че е отстранен от партията, Кирил Добрев ще продължи да бъде част от нея “по силата на своето име”.

 


Share Follow

Leave A Reply