Премиерът на България Кирил Петков и премиерът на Република Северна Македония обявиха след разговорите в Скопие, че ще формират двустранни работни групи. Те ще бъдат пет – за икономика, култура, инфраструктура, евроинтеграция и история.

По думите на Кирил Петков авиолинията София-Скопие скоро ще бъде реалност – до 30 дни ще има точните параметри, а до 60 дни линията ще бъде работеща.

От Скопие са изпратили вербална нота в ООН. В нея съобщават, че Република Северна Македония и Северна Македония са едно и също и се отнася за територията на Северна Македония. В нотата пише още, че Скопие няма към друга държава никакви териториални претенции.

 

Премиерът Кирил Петков посочи:

„Като цяло мога да ви уверя, че днес съм голям оптимист за съвместните ни действия. Вярвам, че резултатите, които всички вие ще видите, ще идват на седмична база. Надявам се, че това, което всяка една от страните се надява да се случи накрая, ще го имаме като резултат в най-скоро време“.

„Тук винаги може да смятате, че сте между добри приятели“, обърна се Ковачевски към българския си колега и посочи, че двата народа – българите и северномакедонците – са близки и братски народи.


Share Follow

Leave A Reply