Министърът на външните работи на Република Северна Македония, Буяр Османи, посрещна на летището в Скопие българският премиер Кирил Петков, съобщи Novini.bg.

Премиерът Петков беше посрещнат пред Министерски съвет на РСМ на официална церемония и с българския химн, предаде Novini.bg.

След церемонията Петков и македонския му колега Димитър Ковачевски ще проведат среща очи в очи.

Министър-председателят е на посещение в Скопие днес и утре. В състава на българската делегация са министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Петков и Османи на летището в Скопие 

Посещението на премиерът Кирил Петков в Република Северна Македония е ясен знак за решимостта на българското правителство да започне нов диалог със Скопие и да бъдат очертани следващите стъпки, които двете страни да предприемат за решаване на отворените двустранни въпроси. Едно от първите публично заявени намерения на Петков като министър-председател бе именно да се срещне с новия премиер на Република Северна Македония веднага след встъпването му в длъжност, за да бъдат уточнени работните групи и да се създадат условия за тяхната активна работа през следващите месеци, съобщават от правителствената пресслужба.

В рамките на посещението в Република Северна Македония, премиерът Кирил Петков ще се срещне още с президента Стево Пендаровски и с председателя на парламента Талат Джафери и с представители на българската общност в Република Северна Македония.


Share Follow

Leave A Reply