Създателите на новия спектакъл “Вуйчо Ваньо” по едноименната пиеса на А. П. Чехов канят театралната публика на 23.01.2022 г. на своята интерпретация на известната руска класика. Събитието ще се състои в Творческа къща “Grozarde” (бул. Мадрид 16) от 18:00 и от 20:30 часа.

Фотограф: Александър Притуп

„Човек е това, в което вярва“ (А. П. Чехов). Спектакълът представя шест персонажа, емблематични за Чехов, които се борят за своето място в света, за своето право да обичат и да бъдат обичани, и които не спират да вярват и да се надяват. Драматургията на Чехов, но представена в различно пространство. Героите оживяват не на сцената, а „у дома“ си. Спектакълът навлиза в интимното им пространство, като зрителят се превръща в съучастник, а не в наблюдател.

Фотограф: Александър Притуп

Пиесата е в превод на Атанас Далчев. Сценичната адаптация и режисурата са дело на Мартина Георгиева. Художници са Ирена Дойчева и Диана Тотева, а музиката към спектакъла е на композитора Лъчезар Павлов.

Фотограф: Александър Притуп

В постановката участват актьорите: Георги Няголов, Мартина Пенева, Лора Недялкова, Петър Петров, Елена Дечева, Георги Караиванов.

Фотограф: Александър Притуп

Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Звук и картина, Сдружение „КултАрт“, Сдружение „Шум и бяс“.

Фотограф: Александър Притуп

Трейлърът към спектакъла (vol.1) е по идея на Мартина Георгиева. Oператор е Веселин Джинин.


Още информация за спектакъла можете да откриете във “Фейсбук” страницата на събитието.


Share Follow

Leave A Reply