По време на церемонията по стъпването му във втори мандат като президент, Румен Радев заяви, че през идните години ще бди над страната ни, да не се отклони от пътя.

„Ще отстоявам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта. Защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни още изпитания, заяви още Радев.

Той заяви още, че победата е с общи усилия.

„Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията. Върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да реформира отхвърления управленски модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Днес знаем около кои принципи градим единството си – за законност, справедливост и просветеност. За истинско европейско развитие на България”, добави президентът.

Той допълни, че българия е една от държавите, успяла да съхрани своето име, вяра и език през историята. Това според него е станало благодарение на това, че българският народ е осъзнал необходимостта от „единството на меч, дух и слово“. Целите според него могат да бъдат постигнати единствено, ако обществото ни остане единно за реална промяна и напредък.

 „Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България и тя ще вдъхновява и чертае пътя ни напред”, каза още държавният глава. 

Радев припомни, че в началото на първия си мандат е заявил, че за него не е важно колко време ще бъде президент, а какъв президент.

Ще продължа да бъда президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия. Да отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че заедно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и модерна държава. Да живее България!”, завърши речта на Румен Радев, който започва втория си мандат като президент.


Share Follow

Leave A Reply