Снощи във връзка с разследване, започнато заради нейно изказване за президента Реджеп Тайип Ердоган в телевизионно предаване е била задържана турска журналистка, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Днес полицията е отвела журналистката Седеф Кабаш в полицейско управление в Истанбул, след което, около 14.00 ч. е била предадена на съда.

В предаването, където Кабаш, както се твърди, е обиждала държавния глава, са участвали и двама депутати на опозиционната Народнорепубликанска партия. Водещ на предаването е бил журналистът Угур Дюндар.

снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Абдюлхамит Гюл е осъдил „грозните думи“ на журналистката по адрес на „избрания с гласовете на народа президент“.

„Тези непремерени и незаконни изказвания, породени от завист и омраза, ще намерят отговора, който заслужават, в съвестта на народа и пред правосъдието“, заяви министърът.

 

Седеф Кабаш е родена през 1970 г. в Лондон и е първата турска журналистка, работила за Си Ен Ен Интернешънъл в Атланта. Водила е предавания и за турските телевизии НТВ, АТВ, ТВ 8, Скай и др.


Share Follow

Leave A Reply