Бившия президент Росен Плевнелиев заяви, че президентът Радев се е борил през първия си мандат за властта и че след като вече я получи, той може да направи каквото поиска с държавата, „той е силния човек в нея“.

„Считам, че ще видим през втория мандат един различен президент. След като има  цялата власт в държавата, той наистина трябва да покаже, че е държавник“, заяви Плевнелиев пред БТВ.

Според него първият мандат на Радев е бил лесен. Целта му е била да се бори срещу ГЕРБ, „да изчегъртаме“. Той уточни, че целта на Радев през втория му мандат ще бъде да се решат всички наболели проблеми на обществото.

„Така че Радев ще търси да демонстрира своите умения такива, каквито не видяхме в първия мандат. Да постигне определени резултати, защото успехът на държавния глава се мери по модернизацията“, смята Плевнелиев.

снимка: БГНЕС

Плевнелиев е убеден, че премиерът Кирил Петков ще се разграничи от президента Румен Радев, не само по икономическите въпроси, но и той може да направи така, че България да влезе в еврозоната. Според Плевнелиев това ще превърне страната ни в една от най-проспериращите страни и ще сложи край на „руските хибридни планове“.

Плевнелиев отчете като грешка изказването на Радев, че „Крим е руски“ по време на предизборната му кампания.


Share Follow

Leave A Reply