Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че президентът Румен Радев е бил подценяван от политиците в началото.

„Тактиката Румен Радев да напада ГЕРБ очевидно е успешна. През последните 5 години имаше конфронтационна среда“, заяви още Десислава Атанасова по БНТ.

„От изминалите месец и малко от новия мандат на правителството виждам различно разбиране за изпълнителната власт и различна оценка на президента – на 20-и януари България нямаше бюджет за тази година, той е ребрандиран на бюджета на правителството на ГЕРБ и е за първото тримесечие, гласувахме бюджета на нашия бюджет, тук не виждам реакция на президентската институция“, коментира Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че заемите теглени от настоящето правителство трябва да се връщат.

„След като са се крадяли по 8-10 милиарда на година, къде са тези 8 милиарда, трябва да ги видим като излишък. Служебното правителство всеки понеделник теглеше по 500 милиона“, добави Атанасова.

Атанасова смята, че сметките на ток няма да се намалят, чрез смяна на състава на КЕВР.

По думите й, трябва спешно да се вземе решение за Мораториума. Тя недоумява как намаляването на състава на КЕВР ще повлияе на цените. „Надявам се да има вето върху този закон, защото е пълен с противоречия“, уточни Десислава Атанасова.

По думите ѝ заявените намерения за реформа в съдебната система се изразява в декларации.

„Христо Иванов може да заповяда в централата на партия ГЕРБ, за да се води разговор по същество за политическа подкрепа“, заяви Десислава Атанасова.

Тя поясни, че промяната в съдебната система не трябва да бъде в името на или в полза на една или друга личност.

„Дали се установи дали г-н Борисов е изял някого, дали има банка или чувалите дали се разнасят за магистрала „Хемус“. Кой ще оглави КПКОНПИ е въпрос към управляващите“, каза още Десислава Атанасова.


Share Follow

Leave A Reply