Изборът на спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор е депутатът от „Има такъв народ“ Александър Тодоров. Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър на Агенцията по вписванията.

32-годишният Александър Тодоров е роден в Хасково. Той е избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен и е юрист по професия. В момента Тодоров е член на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Той е член и на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество. Все още не е ясно дали Тодоров ще трябва да се откаже от депутатското си място, за да застане начело на тотото.

В състава на Управителния съвет на БСТ ще влязат още Росен Иванов и Георгий Султанов. Султанов бе предложен от ИТН за министър на Културата през лятото. В петък е подадено заявление за назначаването на новата управа на Тотото. То все още се обработва от системата на Търговския регистър.

 


Share Follow

Leave A Reply