Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че победата след 5 години на президентските избори е донесла на президентската двойка голяма отговорност и огромно самочувствие. Тя подчерта, че им е било много трудно, но са имали подкрепата на гражданите.

„Оценката на нашата двойка е не толкова кой какъв е, а в добрата екипна работа и доверието, което се изгради тези 5 години“, заяви още вицепрезидентът Илияна Йотова по БНТ.

Основният приоритет за Йотова е културата. Тя се надява с новият министър на културата да постигнат пробив в това.

„Разширих видимо поста на вицепрезидент, Румен Радев ми даде тежки ресори. Българският парламент беше изпразнен от всякакво съдържание в последният мандат на ГЕРБ – отнета възможност за дискусии и спорове, президентът наложи много вета на различни закони“, допълни Илияна Йотова.

Разграждането на модела, по думите й, ще стане чрез честно и прозрачно управление.

Според нея, за да бъде участието на БСП в коалицията успешно, партията трябва да влезе със своите политики а не с личности. Тя подчерта, че не се интересува от отношенията Радев-Борисов, Радев-Нинова и че е притеснена от случващото се в БСП.

Тя призова новото правителство да е по-подредено в посланията и в действията си.

„Нямат 100 шанса, имат 100 дни, ако ли не тази коалиция ще си замине и ще ходим на нови избори. Трябва добрите решения да бъдат взети час по-скоро както във вътрешнополитически план, така и във външнополитически“, отбеляза Илияна Йотова.

Йотова коментира и отношенията Русия-НАТО и отбеляза, че Черно море трябва да остане свободна територия.

„Само учения, никакви други ангажименти, военни части се местят от една точка в друга и от двете страни“, каза още Илияна Йотова.


Share Follow

Leave A Reply