Случващото се в близост до българските граници не трябва да се подценява. Това заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев по БТВ.

снимка: БГНЕС

„Положението безспорно е сериозно, след като се предприемат конкретни действия от страна на САЩ, НАТО и ЕС“, заяви Ненчев.

Според него няма съгласуване между министрите ни по темата:

„От една страна министър-председателят твърди, че категорично, подкрепя инициативите на НАТО, от друга страна министърът на отбраната твърди, че положението не е толкова сериозно. Виждам една пробойна във властта, в рамките на Министерския съвет и управляващата коалиция“, поясни Ненчев.

снимка: БГНЕС

Той заяви, че приветства идеята на Кирил Петков да свика Съвета по сигурността, но обърна внимание, че съвета е съставен от силовите министри, началникът на отбраната, шефовете на специални служби и разузнаването.

Според него е очевидно, че това са все хора, които са подчинени на премиерът.

„На този съвет може да присъства и президентът, надявам се той да засвидетелства това уважение към съвета“, отбеляза Ненчев.

Ненчев подчерта, че очаква премиерът и съветът да потвъдят позицията на НАТО и ЕС.

„От друга страна, струва ми се, че съществени проблеми ще има в Народното събрание при една дискусия и там е твърде опасно за управляващото мнозинство, защото може да бъде преформатирано“, подчерта бившият министър на отбраната и добави, че като доказателство за тове е, че на срещата на външните министри от ЕС в Брюксел за напрежението в Украйна е присъствал заместник-министър, а не българският външен министър.

 

 


Share Follow

Leave A Reply