„НАТО не гарантира националната ни сигурност, НАТО е заплаха за националната ни сигурност, защото откакто сме станали членове на НАТО, единствено и само сме влошавали собствения си стратегически отбранителен потенциал. Нито имаме нова техника, нито сме увеличили състава на армията си, напротив – продължихме да я съкращаваме, единствено и само с мотива „нас ще пази НАТО“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, днес на брифинга в парламента.

снимка: БГНЕС

Представителите на партията са внесли проекторешение, с което незабавно да се предприеме действия по прекратяване на споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано на 28 април 2006 г., с едногодишно предизвестие, което отговаря на изискванията на договора.

снимка: БГНЕС

„В конфликта между Украйна и Русия ние не можем да вземем или едната, или другата страна, защото имаме отношения с Русия, които са исторически и много имаме какво да загубим, ако ги влошим, но също така имаме отношения с Украйна, която също ни е братска и близка държава, в която живеят няколко стотин хиляди българи, допълни по темата Костадинов


Share Follow

Leave A Reply