Парламентът намали окончателно състава на КЕВР от девет на пет души. Това стана с приети на второ четене промени в Закона за енергетиката.


Именно темата „Енергетика” беше в основата на днешния спор в парламента. И по-точно идеята за реформа в Комисията за енергийно и водно регулиране. „Целта на тези промени беше да се овладее и КЕВР в завладяната държава от олигарха Прокопиев”, заяви Мустафа Карадайъ от ДПС. „Целта на този законопроект е еднолично да се вземе целия контрол над КЕВР”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ. „Каква е разликата между повече и по-малко хора – носенето на отговорност. При по-малко хора е по-ясно кой носи отговорност”, заяви Николай Ангов от „Продължаваме промяната”.

В спора се намеси и изборът на нов председател на КЕВР, където има само един кандидат.

„Използвате най-лошите практики от миналото – за един пост да се бори в кавички един кандидат”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. „Имахте време да предложите, защо не предложихте?”, попита Искрен Митев от „Продължаваме промяната”. „12 години мракобесие, вие в момента го продължавате, само два месеца, след като поехте властта”, заяви Цончо Ганев от „Възраждане”. „Аз ще дам един пример – и г-н Гешев беше единствен кандидат и беше избран, без никой нищо да казва”, заяви Васил Стефанов от „Продължаваме промяната”.

А преди да се скарат, депутатите посрещнаха нов колега в редиците си. Деян Петков от „Има такъв народ” се закле на мястото на Александър Тодоров, който отиде за шеф на спортния тотализатор.


Share Follow

Leave A Reply