Борис Бонев е научил за заплахите за живота му от американските служби. Това заяви общинският съветник в ефира на БТВ. Службите са го информирали, защото така е по закон- трябва да уведомят заплашваните лица, ако има информация за заплаха за живота им, уточни Бонев.

Съветникът е дал показания на МВР, ДАНС и прокуратурата с цялата информация, с която разполага. Заплахата е била за тежка телесна повреда, която може да доведе до смърт. Източниците на заплахата могат да бъдет много. Предпочитам да оставя службите да намерят отговорите, каза Бонев.

снимка: БГНЕС

Цени между 3 и 77 пъти по-високи от пазарните за уличното осветление в София ще плати столична община. Това заяви в ефира на БТВ общинският съветник Борис Бонев.

Снимка: БГНЕС

Неговата организация е провела разследване на обществена поръчка за уличноо осветлеие от СО на стойност 73 милинона лева. Според „Спаси София“ разликата в цените е до 77 пъти по-високи от пазарните. ИМа разминаване в цените между две фирми, които са спечелили обществената поръчка. В едната от тях средната работна заплата е от 7 000 лева, което е почти заплатата не премиера у нас, твърди Бонев. Договорите са подписани и са влезли в сила, казва общинският съветник. Говорим за едни и същи лампи, не различни. В северна София една лампа ще струва 5755 лева, в южна София- 1587 лева, казва Бонев.


Share Follow

Leave A Reply