Двама души пострадаха при пожар в къща на улица „Места“ 83 в Бургас. Три пожарни коли с 12 огнеборци се включиха в потушаването на огъня. Обитателите на съседната кооперация са евакуирани. Районът бе задимен с часове, съобщава БНР. 

Майка и син – обитатели от пламналата къща в бургаския комплекс „Лазур“, са откарани в болницата. Двамата са леко обгазени, но нямат обгаряния и са в добро общо състояние. Те ще останат за наблюдение в УМБАЛ-Бургас, потвърдиха от здравното заведение.

Мъжът е криминално проявен, съобщиха от ОД на МВР. Обитателите на къщата са се държали странно и не са искали да напуснат сградата, поясни говорителят Цветелина Рандева:

„Впоследствие е установено, че 40-годишният бургазлия е издирван от полицейските служители за привеждане на мярка „задържане под стража“, тъй като същият е бил обвиняем по дело за държане на наркотици, но не се е явявал по няколко от съдебните дела. От съда са поискали да бъде задържан и приведен за следващото заседание, което е на 15 февруари.

Сигналът, който е получен в Пето РПУ и пожарната около 10.30 часа, е за горящ гараж, поясни началникът на бургаската пожарна Николай Николаев.

„На място установяват, че гори гараж, но е пламнал и покривът на сградата към гаража. От вятъра и температурата на огъня има щети по съседната кооперация, по остъклението и външната фасада. Двама души в момента на инцидента са били в гаража. В момента са били вътре. Излезли са с екип на Спешна помощ, нямало е обгаряния по тях.“

От инцидента са засегнати 50 кв. метра от покривната конструкция на сградата, както и 3 присторйки, намиращи се близо до сградата, в които са се съхранявали непотребни вещи и дървен материал, който вероятно е използват за отопление.

снимка: Pixabay

Една от версиите, по която работи полицията, е че огънят е причинен от непочистен комин.

Според свидетели на инцидента и обитатели на съседните имоти отопление с битово гориво е възможно да е причинило огъня. Собственичката на близкия магазин за риба Моника Никова посочи:

„Няма човешки жертви, слава богу, но е жалко за всичко останало. Познаваме ги като хора от квартала, ние сме тук под наем вече 10-а година.“

Щети има по съседната 5-етажна кооперация. Най-сериозно е пострадал апартамент на първия етаж.


Share Follow

Leave A Reply