Недостигът на средства в градския транспорт на София е в размер на 201 милиона лева и следва да бъде осигурен от Държавния бюджет. Това стана ясно на заседание на Комисията по транспорт към СОС. На него бяха изслушани шефовете на транспортните дружества относно тяхното финансово състояние. Информацията бе поискана от зам.-председателя на ресорната комисия Зафир Зарков. „Липсата на държавен бюджет и съответно на общински усложнява ситуацията, причинена от сливането на двете кризи – здравна и енергийна. Ние, обаче като общински съветници сме длъжни да я проследим и планираме решенията навреме.“, каза Зарков.

снимка: БГНЕС

И още от позицията на съветниците: „При отчитане на възможността да не бъде изплащана 5% разумна печалба на дружествата, която е в размер на 23 милиона лева, необходимите средства от Държавния бюджет по Регламент 1370 са в размер на 178 милиона лева. Като всичко това е на база цените на суровините в момента“.

Във връзка със състоянието на градския транспорт председателят на ресорната комисия Карлос Контрера каза, че се налага да решават задача с три неизвестни.


Share Follow

Leave A Reply