Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов критикува управляващите за Плана за възстановяване, „ин хаус“ процедурите, репресиите на вътрешния министър и магистрала „Хемус“. Борисов се срещна с партийния актив в Кирково. Лидерът на ГЕРБ се заинтересува от съдбата на активистите на партията, които бяха задържани от полицията за притежание на агитационни материали в навечерието на последните парламентарни избори.

Борисов сравни действията на МВР със събитията от 1944 г. Той обвини управляващите и вътрешния министър, че репресират членовете на партията. „Сутринта полицаите дошли да питат Цвета Караянчева дали ще правим демонстрация, дали ще нападаме полицейското управление. Абе, ей, къде се намирате, обясни бившият премиер.

„Тея ходят в Брюксел да говорят за корупция, за реформа в съдебната система, тея точно…Тея хора като ги гледате, не ви ли е мъчно, бе, Рашков ли си, къв си там…? Не ви ли е мъчно, бе… с три
байпаса да ги държите по арестите, докато лъжете с машините в София. Директно се пренасяме към 44-ото – по същия начин партията на Рашков и сега припозната от Кирил Петков, защото от няколко дни реториката му е същата. Арести, арести, докато те крадат. И ще докажем, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Не знаем какво са написали в Плана за възстановяване. Никой не знае. Явно се плашат какво ще предизвиква това в хората. Източиха милиарди за тези няколко месеца. Директно бъркат в джобовете на всеки.

Какво ще каже Румен Радев за репресираните от Бойко Рашков българи?!, попита риторично Борисов.

Спретнаха ми компромата с чекмеджето и ме разнасят осем месеца. Сега става дума за милиони чекмеджета, в които управляващите прибират милиарди. Връщат посредниците в енергетиката с тази цел.

Лакомниците толкова бързат да се налапат-бордът на “Булгаргаз” още не е започнал да работи, а вече отварят офертите за 3 секунди и определена фирма чака и натиска копчето. След това затварят офертите. И после парите от рушвета отиват някъде в чужбина. Вземат 60 000 мегаватчаса и отиват на Малдивите да си почиват, обясни бившият премиер по повод уволнениятя в „Булгаргаз“.

„Не е ли смешно това с оставките? Най-трудно се свалят умна жена, стар тапет, Христо Иванов и Корнелия Нинова“, заяви Борисов по повод оставането на опонентите му на лидерския пост, след подадени оставки.

 

Обвинение имаше и около магистрала „Хемус”. Борисов обвини управляващите, че са лъгали за „ин хаус” процедурите. „Ин хаус” процедурата е европейска. И сега техните министри работят и разплащат по абсолютно същия начин. И то десетки милиони”, заяви още Борисов.

„Ако е прав техният вътрешен министър, техният премиер и финансов министър, че това е грабежът на века, значи от два месеца грабежът продължава с други изпълнители. Нито едното е вярно, нито другото”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

„На 15 октомври е изпратен. След това ЕК им върна 43 страници с 207 забележки. Ако е така, както казват Петков и Василев, те са върнали поправки на забележки. Само че ако са върнали поправки на забележките, трябва да ги качат на интернет страниците и обществото да ги разгледа. Защото две от тези забележки касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор”, каза Борисов по повод Плана за възстановяване.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че са чакали парламентарната комисия, за да участват активно в промяната на съдебната система.

„И в частност – главният прокурор да бъде разследван. Това го имаме и като проект, и като подкрепа. Само че те не искат това да се случи. Христо Иванов и неговата компания ги интересува само постът”, категоричен е Борисов.


Share Follow

Leave A Reply