Ако хубавото време не ни кара да се чувстваме по-добре, вероятно за това си има и причина. Силни магнитни бури удрят земята през февруари. Така че ако усещаме слабост, ниска производителност или главоболие, това никак не е случайно.

„Магнитните бури са слънчеви изригвания, които внезапно и рязко и менят магнитното поле на планетата ни. Те могат да повлияят по два начина на живота ни – могат да засегнат част от технологиите, но могат да засегнат и здравословното състояние на някои от нас. Освен обичайното главоболие, слънчевите изригвания могат да доведат до изменение на кръвното ни налягане, както и на сърдечната ни дейност“.

Това обясни зам.-директорът на Националния институт по геофизика към БАН, доц. Петя Трифонова.

„През изминалата седмица беше пикът на магнитни бури. Сега следва пауза от няколко дни преди следващата изригвания”, каза доц. Трифонова пред Нова тв.

Тя обясни, че не съществуват много начини да се скрием от влиянието на слънчевите изригвания. Според нея единственият начин да се предпазим е да останем вкъщи по време на слънчевите изригвания, защото железобетонните конструкции на сградите спират магнитното поле.

 


Share Follow

Leave A Reply