На 11 февруари македонска и българска делегация, оглавявана от ресорните министри на транспорта и туроператори от двете страни ще бъдат пътници на първия полет по маршрута София-Скопие.

Българската авиокомпания GullivAir проявява интерес към извървшане на полета, а редовни полети се очакват от март, заяви днес министърът на транспорта на Република Северна Македония Благо Бочварски, цитиран от МИА, предаде БТА.

 

„На 10 февруари ще имаме среща в София заедно с нашите екипи на Комисията по транспорт и инфраструктура, а на 11-ти ще бъде организиран първият полет от София до Скопие, където заедно с нашите делегации и министри ще пътуват и туроператори от България. На 11 февруари в Скопие ще организираме съвместна среща с туроператори от Северна Македония, където очаквам да открием всички предимства и възможности и най-добрите решения за гражданите, така че в бъдеще тази линия да се изпълнява редовно и разбира се още една дестинация“, каза Бочварски, отговаряйки на журналистически въпроси по време на посещение в град Кочани, съобщи БТА.

Бочварски уточни, че има възможност редовната авиолиния да заработи през следващия месец, като подробностите ще бъдат разгледани на срещата на 11 февруари.

 


Share Follow

Leave A Reply