Представителите на Националният синдикат на пожарникарите и спасителите ще организират протест на 19 февруари заради състоянието на бюджета и готвените промени в МВР.

снимка: БГНЕС

От синдиката не са съгласни с плана на народните представители, а по-точно перата „персонал“ и „капиталови разходи“. От федерация на служителите в МВР също ще оранизират протест.

снимка: БГНЕС

„Проблемите са заложени в отношението на държавата към сектор „Сигурност” – в случая към Министерство на вътрешните работи и неговите служители. През есента на 2020 година управляващите нанесоха една сериозна диспропорция в заплащането. В момента служителите на сектор „Сигурност” изостават с 15 процента в заплащането спрямо останалите служители в сектора, примерно тези в Министерство на правосъдието. Като насложите и галопиращата инфлация – разликата става над 20 процента. Затова и настояваме за увеличение на заплатите с поне 20 на сто”, заяви в ефира на „Здравей, България” заместник-председателят на УС на синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов.


Share Follow

Leave A Reply