„Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция и най-вече текста от коалиционното споразумение, на което ние държим.“ Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред журналисти от кулоарите в Народното събрание, във връзка с АЕЦ “Белене“. „Ние сме лоялни коалиционни партньори, политически коректни“, каза още тя.

снимка: БГНЕС

„В споразумението пише, че експертен екип ще оцени възможностите за изграждане на нова ядрена мощност или в Белене, или на площадката в Козлодуй, като прецени икономическите и финансовите параметри, кое е по-добро за България и за българския народ и тогава ще вземем политическото решение“, обясни Нинова, като допълни, че от БСП държат единствено да се спазва коалиционното споразумение.

снимка: ПРОЕКТ АЕЦ „Белене“

По думите ѝ напрежението около темата е преувеличено, а диалогът е нормален. „Това, което според нас би трябвало да се случи, е по-скоро да се свика този експертен състав, всяка партия да даде експерти и те да направят най-доброто предложение за България, което ние след това политически да обсъдим и да вземем като решение“, заяви министър Нинова.


Share Follow

Leave A Reply