Пожарникарите на протест пред институциите на властта. Служителите на пожарната искат по-високи доходи и по-добри условия на труд.

Стотици пожарникари и спасители от синдикат „Огнеборец“ протестираха по обед пред сградата на Министерския съвет в София. Те настояваха за увеличаване на заплатите с 20% в проекта на бюджет за МВР за 2022 г. и допълнителен ресурс в рамките на 100 млн. лв. за капиталови разходи, както и внасяне на яснота за предстоящите структурни реформи.

Протестът на огнеборците започна с химна на България, а протестиращите отдадоха почит и на Апостола на свободата Васил Левски. В началото на протеста те аплодираха колегите си, които сега са на смяна, както и полицаите, които се грижат за реда. А преминаването на линейка стана повод да аплодират и медиците. Те се разграничиха отново от криминално провени лица и обявиха, че недоволството им ще протече мирно.

Протестиращите поканиха управляващите да отидат и да изкарат една смяна с тях, за да видят, „че не са безсмъртни“, предаде Дарик.


Share Follow

Leave A Reply