„Получен е имейл със събраното от испанската полиция. Разследването приключи преди месеци, а тогава вече бе изпратена същата информация. Наричам го активно мероприятие на Бойко Рашков, защото ДАНС се чувстваха много неудобно. Това заяви пред Нова тв зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

снимка: БГНЕС

Според Биков казуса „Барселонагейт“ е сериозна загуба на политическа енергия и време.

„Ако има пране на пари, испанската полиция нямаше да прекрати разследването. В огромната си част са вестникарски публикации и доноси на Елена Йончева“, смята Биков.

Биков е убеден, че докато властта нарича ГЕРБ мафия, няма как да има диалог за промени в Конституцията.

„Когато наричат ГЕРБ ОПГ, наричат така и всичките ни 600 000 избиратели. Управляващите имат полза политическият диалог да бъде възстановен. Това ще се случи когато ни потърсят по културен и възпитан начин“, обясни той.

снимка: БГНЕС

Той разкри, че гражданите са разтревожени от „повърхностното мислене“ на Петков. По думите му изказването на премиера за членството в Шенген е сериозен политически гаф. „За един месец направи толкова поразии във външнополитически план, че не знам колко време ще трябва, за да се оправят“, подчерта Биков.

Биков допусна, че може би е било грешка Бобокови да бъдат изправяни пред прокуратурата и реагира на обвиненията на Бобоков, че всяка сутрин Борисов и Пеевски обсъждали ситуацията в държавата.

снимка: БГНЕС

„Никога не съм виждал среща между Борисов и Пеевски, митологията се преплита с реалната ситуация. Всички стари играчи на Прехода ще си върнат позициите. Управлението е достатъчно феодализирано, за да създаде възможност за влизане в политиката на бизнесмени“, заяви Биков. А по повод зачестилите критики към управляващите от страна на президента, Биков обясни, че това означава, че властта не се справя.


Share Follow

Leave A Reply