В отговор на коментарите, че премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски е бил изрязан от кадрите с Блинкен, премиерът Кирил Петков публикува във профила си във Фейсбук, снимка заедно с Ковачевски.

На снимката се виждат Петков и Ковачевски със стиснати ръце и усмихнати. Към снимката, публикувана в социалната мрежа, има и написано послание.

В посланието се споменава за просперитет, взаимно уважение и зачитане на правата на гражданите на България и Северна Македония.

„Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии. За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите. Аз и Димитър вярвяме, че това е възможно, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете!“, пише още в посланието.

Припомняме, че Македонската опозиция в лицето на ВМРО-ДПМНЕ вече излезе с декларация. В нея пише, че Северна Македония е „унизена“ с изрязването на Ковачевски от кадъра.

 

 


Share Follow

Leave A Reply