Радваме се, че се връщате здрави. Поздравления за успешно изпълнената мисия. Получените от партньорите ни отзиви са отлични, в това число и по отношение на ситуацията с COVID-19 в самата база – както при диагностиката, така и при лечението. Добрите оценки са огромна чест за България и за Българската армия.

снимка: пресцентър

Това заяви началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS при посрещането на завърналия се вчера военномедицински екип, който изпълняваше мисия в Мали.

снимка: пресцентър

Преди седмица военните медици предадоха символично щафетата на свои колеги, които в следващите 4 месеца ще подсигуряват Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Задачата им е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

снимка: пресцентър

Мисията не беше лека, но смеем да кажем, че беше успешна. Предадохме всички изводи, поуки и уроци на новия екип. Надяваме се, че ще им бъдат от полза, заявиха медиците след връщането си на родна земя.
Истински Ви багодаря за труда, който положихте при изпълнението на Вашата мисия. Отзивите от коалиционните партньори за Вашата дейност са изключително положителни, заяви от своя страна командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.

снимка: пресцентър

Медицинският екип получи отличия от министъра на отбраната за високите постижения в службата, изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка и за проявения висок професионализъм, отговорност и издържливост.


Share Follow

Leave A Reply