Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение пред Софийски градски съд (СГС) на надзирател в следствен арест. Според обвинителния акт в хода на разследването са събрани доказателства, че на 14.08.2020 г. и на 16.08.2020 г., в гр. София обвиняемият С. Т. е поискал и приел парична сума в размер на 150 лв., за да внесе алкохол, храна и високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана) в сградата на следствения арест, които впоследствие да предаде на задържан. С. Т. е поискал и приел подкупа, за да извърши друго престъпление, а именно – да държи в качеството си на длъжностно лице, без надлежно разрешително и с цел разпространение, високорисково наркотично вещество – марихуана. Това съобщават от обвинението.

снимка: БГНЕС

Доказателствата от досъдебното производство сочат, че при изпълнение на служебните си задължения С. Т. незаконосъобразно внасял в сградата на следствения арест наркотични вещества, опаковани и скрити в хранителни продукти, които предавал на обвиняеми, задържани по различни наказателни производства. Срещу „услугата“, С. Т. неправомерно получавал от техните близки и приятели парични суми.

По делото са разпитани свидетели, извършен е оглед на местопроизшествието, извършени са документно-техническа и физикохимична експертизи, доброволно са предадени с протоколи парични средства и мобилни апарати, приложени са телефонни разпечатки, приложени са веществени доказателствени средства, получени при използване на специални разузнавателни средства, както и други доказателствени материали. С. Т. е на 32 години, неосъждан. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.


Share Follow

Leave A Reply