По повод започналата вчера (27 февруари) национална благотворителна кампания на БЧК (Български червен кръст), регионалния му директор Таня Георгиева обяви, че се набират финансови средства и материална помощ за пострадалото от конфликта в Украйна население.

снимка: БГНЕС

„В готовност сме и призоваваме всички, които имат възможност да се включат в кампанията в подкрепа на пострадалото население в Украйна“, съобщи Георгиева пред БНР.

Парите се приемат в банкова сметка. Номерът на сметката може да бъде намерен на сайта на БЧК.

В Пловдив материалните помощи се събират в пункта на БЧК на ул. „Стойчо Мушанов“ №48, който е с работно време от 9.00 до 17.00 часа.

„За най – неотложни нужди се приемат нови дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали. Добре би било те да са дори с етикет на производителя“, уточни Георгиева.

Тя призова фирмите производители да се включат в кампанията, тай като трябва да бъдат осигурени палатки, отоплителни уреди, фенери, батерии, генератори.

Над 10 човека са дарили в пункта на БЧК в Пловдив още вчера, дрехи хигиенни материали и завивки.

Пловдивчани сме много сетивни и като във всяка кампания ще се отзовем достойно, убедена е Таня Георгиева. Тя изрази надеждата си за съпричастност от всички българи.


Share Follow

Leave A Reply