След като стана ясно, че премиерът Кирил Петков ще поиска оставката на военния министър Стефан Янев, партия „Възраждане” излезе с позиция.

„Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев са, че в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил”, се посочва в позицията.

От „Възраждане”посочват още, че искат оставката на цялото правителство, тъй като неговата политика е в разрез с българските икономически и национални интереси.

Цялата позиция:

„Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че  в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил.

Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как  в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази  на интересите на българския народ.

В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви,  ние от Възраждане искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес

Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе  тежки щети на българските икономически и национални интереси.

Настояваме за оставка на цялото правителство и считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски нам държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва”, се казва в позицията.


Share Follow

Leave A Reply