След извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник (28 февруари 2022 г.), премиерът Кирил Петков, обяви новия кандидат за военен министър, предложен от „Продължаваме промяната“. Това е Тодор Тагарев, бивш служебен министър на отбраната в кабинета на Росен Плевнелиев. През 2016 г. оглавява Института по отбраната, но само 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния служебен военен министър Стефан Янев.

По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде обсъдено днес на извънредно заседание на Министерския съвет, а преди него Петков заяви, че ще настоява оставката да се гласува от Народното събрание още във вторник.

„За никакви български самолети не сме поели ангажимент. Щели сме да пращаме български войски в Украйна, това са глупости. Никакви такива неща няма да се случват. Никой от ЕС, нито на ниво НАТО, не е предлагал за някой да ходи в Украйна“, заяви Петков.

„На ниво военно-логистична подкрепа ако се прави нещо, то ще бъде на ниво ЕС и НАТО и няма да бъде изпращане от България за Украйна, а само ако се прави нещо общо с ЕС“, категоричен е премиерът.


Share Follow

Leave A Reply