Във фейсбук министърът на отбраната Стефан Янев заяви, че няма да подаде оставка. По думите му – отговорностите му на министър не го предполагат в настоящата геополитическа ситуация.

В статуса си Янев обяснява мотивите си да не подаде оставка. Посочва и дали решенията, които предстоят да бъдат взети са в полза на националния ни интерес и намеква за „приятелски огън“ от коалиционните партньори.

„Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред. Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа. Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес – това, което е добро и правилно за родината ни и което ще съхрани държавността в тази особено тежка ситуация, в която се намираме днес. А тя очевидно ще става и още по-тежка. Но в политиката е така”, допълва Янев.

„Искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения”, пише още във Фейсбук Янев.

 


Share Follow

Leave A Reply