Парламентарната група на „Възраждане“ поискаха оставката на целия Министерски съвет по време на извънредното заседание на НС. Причината за това по думите на лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е, че този Министерски съвет и този министър-председател ни приближават към войната.

„Ако двама братя се бият, третият трябва да ги помири или да даде в ръката оръжие. Ние се готвим да дадем оръжие на два братски народа. Ако ви е грижа за хората, не изпращайте оръжие, дори не го казвайте, а помислете сами без телефонни консултации“, призова Костадинов и добави, че премиерът не се справя с поста „министър-председател“ на България.

По думите му жените на България са истинската армия в момента.

„България има свои интереси, които да защитава и може би понякога са по-различни от ЕС и НАТО. Не е сред нашите интереси да е 15-та подгласничка на Америка“, заяви Костадин Костадинов и допълни, че всички чуваме и виждаме войната, но не я изпитваме на гърба си.

Той изказа съжаление, че в този момент може би загиват наши сънародници, които се оказали заложници на бомби и настоя, че НС не трябва да е школа по красноречие, а място, на което се решава българската съдба.

 


Share Follow

Leave A Reply